Teakhouten meubels

Op zoek naar prachtige teakhouten meubels in de regio rondom Enschede of landelijk online? Bij Schippers Lifestyle kunt u terecht voor verschillen teakhouten meubels zoals tafels en kasten. Omdat we ook geregeld vragen krijgen over teakhout, geven we u graag wat meer informatie!

Sorteer op:

Wat voor houtsoort is teakhout?

teakhouten meubels

In het kort: teak is afkomstig van de teakboom en wordt in het Latijn ook wel Tectona Grandis genoemd.Dit hout wordt vooral geïmporteerd uit Zuidoost-Azië omdat hier de boom ook het meeste groeit. Teak staat erom bekend jarenlang mee te gaan en kan tegen een stootje. Dit komt mede doordat teakhout een hoge duurzaamheidsklasse heeft. Sterker nog, teakhout dat afkomstig is van bomen uit de natuurlijke bossen heeft zelfs de hoogste duurzaamheidsklasse. Verder is teakhout een vettige houtsoort waardoor het nauwelijks splintert. Dit maakt dat het hout uitermate geschikt is voor meubelen binnen en buiten.

Wat is gerecycled teakhout?

De laatste jaren is het gelukkig steeds meer een trend om voor gerecycled hout te kiezen. Dat komt aan de ene kant omdat steeds meer mensen het belangrijk vinden om materialen nogmaals te gebruiken. Aan de andere kant past oud hout of gerecycled hout ook goed in het modebeeld. Meubels mogen een geleefde ‘look’ hebben en creëren hiermee een stoere en robuuste ‘look’. Kiezen voor gerecycled hout is overigens geheel ecologisch verantwoord en duurzaam!

Teakhouten meubels bij Schippers Lifestyle

Helemaal overtuigd van de kwaliteit van meubels van teakhout? Kom dan vooral langs bij onze showroom aan de Lenteweg 28 in Enschede. In onze meubelzaak in Enschede ziet u op een oppervlakte van meer dan 2.000m2 verschillende interieurstijlen en teakhouten meubels. Alleen op deze manier krijgt u écht een idee van de kwaliteit en uitstraling van teak. Liever eerst telefonisch contact? Dat mag ook! Onze medewerkers helpen u graag.