2e pinksterdag geopend van 12.00 tot 17.00

Wat is teakhout

wat is teakhoutHet gebeurt meer dan eens dat we de vraag krijgen: “Wat is teakhout nou eigenlijk?” Een goede vraag! In Nederland zijn we bekend met eikenhout, beukenhout en enkele tropische hardhout soorten. En teak kennen we vaak enigszins vanwege de trend van een aantal jaren geleden: tuinmeubelen van teak! Omdat teakhout van zulke goede kwaliteit is én eigenschappen bezit waardoor teak geschikt is voor binnen én buiten, geven we u graag wat meer informatie.

Wat is teakhout voor houtsoort?

Allereerst: teakhout komt van de teakboom. In het Latijn noemen we deze boom de Tectona Grandis. Hout van de teakboom wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit Zuidoost-Azië waar de boom het meest groeit. Teakhout staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Kernhout dat afkomstig is van bomen uit de natuurlijke bossen heeft zelfs de allerhoogste duurzaamheidsklasse. Dit betekent dat het hout tegen een stootje kan en jarenlang meegaat. Een groot voordeel van teakhout is verder dat teak van nature een vettige houtsoort is en dit zorgt ervoor dat het hout nauwelijks splintert. Erg handig voor meubels die elke dag worden gebruikt!

Wat is gerecycled teakhout?

Gelukkig is het de laatste jaren een grote trend om te kiezen voor gerecycled hout. Enerzijds hechten steeds meer mensen waarde aan het hergebruiken van materialen en anderzijds is het huidige modebeeld beïnvloed door stoere, robuuste en gebruikte meubelen waardoor ‘geleefd hout’ helemaal in is! Gerecycled teakhout is dan ook niets anders dan hout dat nog zo mooi is dat het zonde is om het niet nog eens te gebruiken. Groot voordeel aan kiezen voor gerecycled teakhout: u maakt hiermee een heel ecologisch verantwoorde en duurzame keuze!

Teakhouten meubels

teak houten meubels

Overtuigd van de kwaliteit van teakhouten meubels, maar nieuwsgierig naar hoe teakhout er in het echt uitziet en hoe het aanvoelt? Dat snappen we maar al te goed! U bent dan ook van harte welkom in onze meubelzaak in Enschede waar we meerdere teakhouten meubels hebben staan. Ook hieronder selecteren we een aantal populaire teakhouten meubels om u vast een idee te geven. Heeft u vragen over deze producten of over teakhout? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag!