Teakhouten kast

Een absolute trend de laatste jaren is de teakhouten kast. Zowel de teakhouten boekenkast als de teakhouten buffetkast zijn helemaal terug van weggeweest! Niet zo gek ook, als u bedenkt dat teakhout een van de sterkste en meest duurzame houtsoorten is die we kennen. We leggen u graag wat meer uit over teakhout en waarom teakhout een van de beste keuze is voor uw meubels!

Sorteer op:

Wat is teakhout precies?

teakhouten kast

Teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis, ook wel de teakboom genoemd. Deze boom groeit met name in Zuidoost-Azië en wordt uit die regio ook geïmporteerd. Teak is bijzonder sterk hout! Hout wordt geclassificeerd op basis van duurzaamheid en teakhout scoort daarin in de hoogste categorie. Teakhout kan dus écht tegen een stootje en gaat jarenlang mee zonder noemenswaardige schade. Een ander groot voordeel is dat teakhout vettig is. Dit betekent dat het hout vrijwel niet splintert en dat is een aangename eigenschap voor meubels.

Denk duurzaam: teakhouten kast van gerecycled hout

Maakt u graag duurzame keuzes? Dan is gerecycled teakhout een heel goede oplossing! Dit hout is voornamelijk afkomstig uit oude huizen en schuren en wordt behandeld zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Doordat de sporen van een rijk verleden zichtbaar zijn op het hout, heeft een teakhouten kast van gerecycled hout een authentiek en robuust karakter. Een echte eyecatcher in uw interieur dus! Dat de ‘geleefde look’ een mateloos populaire woontrend is, mag geen verrassing meer zijn en gerecycled teakhout sluit naadloos bij deze trend aan!

Teakhouten kast kopen bij Schippers Lifestyle

Wilt u weleens zien hoe een teakhouten kast er nu eigenlijk uitziet van dichtbij? Kom dan vooral langs in onze showroom aan de Lenteweg 28 in Enschede. Op een oppervlakte van 2.000m2 staan verschillende interieurstijlen opgesteld zodat u echt een idee krijgt hoe een teakhouten kast tot z’n recht komt. Overigens kunt u bij Schippers Lifestyle ook terecht voor bijvoorbeel teakhouten tafels en andere teakhouten meubels.

Liever eerst telefonisch contact over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met ons. We helpen u graag!